Zlodejské bandy v nitrianskych obchodných centrách (+video)

 

Možno mnohí ani neviete a čudovali by ste sa ako aj u nás v Nitre vyčíňajú zlodejské bandy tvorené prevažne z detí neprispôsobivých občanov. Po rozhovore s predavačkami nemenovaného obchodného centra sme sa vybrali pátrať po pravde. Kedže sme obdržali informácie o ordinujúcich hodinách týchto gangov, netrvalo to dlho a na jeden sme hneď natrafili. Výrastky vo veku približne 13 až 14 rokov sa snažili ukradnúť v obchode s oblečením mikinu, ale boli prichytení predavačkami. Toto prichytenie sprevádzali vyhrážky, nadávky a vreskot zo strany výrastkov. Po krátkom čase dobehol aj SBS-kar, ktorý sa snažil dohovoriť týmto malým zlodejom, nech sa krotia, ale jeho snaha zostala bez výsledku. Zlodeji sa začali ohrádzať rasizmom a znova sa vyhrážali. Po incidente sme išli za predavačkou a SBS-karom, aby nám poskytli krátky rozhovor, v ktorom nám ozrejmili situáciu.

SBS-kar: „Tieto bandy chodia každý deň a my im nevieme nič urobiť, lebo sú maloletí a nemáme ani právomoci niečo urobiť, akurát ich vyviesť von a následne prídu cez druhý vchod nazad. Oni to vedia a ich vyčíňanie nepresahuje škodu, ktorá by presahovala sumu 266 eur, kedy by už išlo o trestný čin. Takisto ani polícia im nevie nič urobiť. Maximálne ich zoberú a onedlho sú tu znova.“

Predavačka: „My sme už hotové. Každý deň sa deje to isté. Personál sa nám tu strieda ako na páse, lebo tu nechcú kvôli nim robiť. Vyhražajú sa nám že si nás počkajú po robote a dopichajú nožom. Mňa osobne chodí brať radšej manžel aby sa niečo nestalo.“

Po rozhovore sme začali výrastkov sledovať. Pri vchode ich čakala matka, ktorá stretnutie očividne emocionálne neuniesla a začala kričať na celé centrum. Keď zistila že nič neukoristili, spustila znovu krik a fackanie. Kde sú úrady a ako môže niekto takto vychovávať deti?! Nechceme si predstaviť, čo by bolo, keby úrady zistia, že dostáva dieťa takú výchovu v nejakej slušnej rodine.

Boli sme šokovaní tým, čo sa tam udialo a že absolútne nikoho to nezaujíma a nerieši sa to. Píše sa rok 2018, ale pripadali sme si ako stredoveku. Ako je možné že tieto bandy nik nerieši? Nie je to však nič ojedinelé,  ale deje sa to každý deň na tom istom mieste. Prišiel k nám zrejme už model západu a zo strachu obvinenia z rasizmu sa policajti radšej pozerajú na inú stranu.

Prajeme teda návštevníkom nitrianskych obchodných centier príjemný nákup a pekný deň!

V závere videa k článku sme ako bonus pridali zábery z pánskych toaliet, ktoré sa nachádzajú na prízemí tohto obchodného centra. Keby ste potrebovali navštíviť toaletu, počítajte s tým, že tieto bandy vykonávajú svoje biologické potreby trošku inak ako vy.

redakcia

 

ilustračné video


Informujte nás aj vy. Posielajte podnety z mesta Nitra a jeho okolia.