Blúdny Juhoslovan

 

Do našej redakcie sa nám ozvali viacerí ľudia, ktorí nás upozorňovali na robotníkov automobilky Jaguar Land Rover,  prípadne ich subdodávateľov, ktorí sa v nočných hodinách presúvajú po ceste do ubytovní. Títo robotníci nie sú označení reflexnými prvkami a väčšinou ich stretnete v tmavom oblečení. Údajne najčastejšie chodia po trati od okružnej križovatky pri čerpacej stanici až po Čakajovce.

Vydali sme sa teda na prieskum zistiť, čo je na tom pravdy. Netrvalo dlho a skoro sme vrazili do jednej skupinky neďaleko kruhového objazdu. Kedže jeden náš redaktor pracoval v zahraničí a mal kolegov Srbov, má základy ich jazyka. Snažil sa im teda vysvetliť, že by mali byť označení aspoň reflexnými páskami, aby nedošlo k nehode. No dočkal sa paradoxne len nadávok, arogantného správania a odpovede že sa má starať o seba.

Týmto by sme chceli upozorniť vodičov na to, aby si dávali vo večerných a nočných hodinách pozor a boli v tomto úseku mimoriadne bedliví. Opatrnou jazdou sa dá predísť zbytočnej nehode s týmito nezodpovednými hazardérmi, ktorým niet rady. Môžete tak predísť nielen stratám na životoch, majetku, ale aj odobratiu vodičského preukazu a iným opletačkám so zákonom. My sme natrafili na menšiu skupinku, no údajne sa tam niekedy pohybujú v húfoch.

Dúfame, že vedenie mesta, nakoľko s automobilkou v Dražovciach súhlasilo, s týmto niečo podnikne a nebude čakať kým sa stane nešťastie.

Redakcia Naša Nitrička