Vivat Las Vegas

 

S príchodom novej pracovnej sily do nášho mesta prišli nové zmeny. Už ako to býva „iný kraj – iný mrav.“ A tak sa nám tu v blízkosti ubytovní (a kadejakých poprenajímaných priestorov) rozrastá nový fenomén. V nočných hodinách počas pracovného voľna či po smene posedávajú v blízkosti týchto zariadení ich noclažníci poflakujúci sa po lavičkách, navštevujú pohostinstvá a diskotéky.

A tak sa nám niektorí mestskí poslanci rozhodli bojovať proti tomuto neduhu, ktorý je tu aj vďaka nim, po svojom. Dosiahnuť to chcú zmenou otváracej doby prevádzok barov, pohostinstiev, herní na sídliskách, v centre aj na periférií mesta. Ako by tým, že zatvoria nejaký podnik alebo skrátia jeho otváraciu dobu, riešili problém týchto poflakujúcich sa bytostí. Títo predsa nezmiznú a neprestanú žúrovať po nociach len sa premiestnia z podnikov do bytov, z barov do pivníc a v lete nahradia diskotéky lavičkami v centre parku alebo posedávaním popri rieke. 

Podotýkam, že sa nechcem dotknúť všetkých poslancov, ale iba tých, ktorí návrh podali a tých, ktorí zaň hlasovali. 

Nuž niekto dal zovrieť vodu a teraz ju chce prelievať z hrnca do hrnca a čaká že vychladne, a tak Vám predkladám ako to bude vyzerať  po novom od 1.4.2018, keby ste náhodou vy a vaši známi chceli navštíviť podnik v centre mesta alebo na jednom zo sídlisk. 

Uvádzam vám výňatok z návrhu, ktorý bol schválený na mestskom zastupiteľstve.


2. Prevádzková doba v kasínach a v špecializovaných herniach určených na prevádzkovanie hazardných hier prostredníctvom výherných prístrojov, technických zariadení obsluhovaných priamo hráčmi, telekomunikačnými zariadeniami a videohrami a v prevádzkarňach poskytujúcich služby erotického salónu je určená v rozpätí od 6.00 hod. do 03.00 hod. nasledujúceho dňa.

3. Prevádzková doba

a) v prevádzkarňach s predajom tovaru účelovo určených najmä ako nočné maloobchodné predajne potravín a rozličného tovaru (večierky) a v zariadeniach spoločného stravovania s výlučným priamym predajom na verejne prístupné miesto (napr. cez výdajný otvor)

a1) je v dňoch pondelok – sobota určená v rozpätí od 06.00 hod do 02.00 hod. dňa nasledujúceho,

a2) je v nedeľu určená v rozpätí od 06.00 24.00 hod.

b) v prevádzkarňach poskytujúcich reštauračné služby vrátane prevádzkarní kaviarní a cukrární je určená v rozpätí od. 06.00 hod do 24.00 hod.

c) v prevádzkarňach poskytujúcich pohostinské služby s prísluchovou hudbou, vrátane prevádzkarní s integrovanou herňou

c1) je v dňoch pondelok – štvrtok a v nedeľu určená v rozpätí od. 06.00 hod. do 22.00 hod. 

c2) je v dňoch piatok a sobota určená v rozpätí od. 06.00 hod. do 24.00 hod.

d) prevádzkarne – nočný bar / diskotéka / klub a v prevádzkarňach poskytujúcich služby v rozsahu písm. b) a c) v čase hudobnej produkcie alebo v čase usporiadania verejných kultúrnych podujatí spojených s verejnou hudobnou produkciou

d1) je v dňoch pondelok – štvrtok určená v rozpätí od. 06.00 hod. do 03.00 hod. dňa nasledujúceho

d2) je v dňoch piatok a sobota určená v rozpätí od. 06.00 hod. do 04.00 hod. dňa nasledujúceho

d3) je v nedeľu určená v rozpätí od 06.00 hod. do 24.00 hod.

4. Prevádzková doba v prevádzkarňach určených v ods. 3 písm. b) a c), ktoré majú zriadené sezónne exteriérové priestory na predaj tovaru alebo poskytovanie služieb (terasy a pod.), je pre časť takto využívanej prevádzkarne určená v rozpätí prevádzkovej doby platnej pre prevádzkareň, najdlhšie však do 22.00 hod., v prevádzkarňach nachádzajúcich sa v centrálnej mestskej zóne najdlhšie do 24.00 hod..


 

Tak drahí priatelia už viete od koľkej do koľkej sa môžete ísť zabaviť, posedieť si s priateľmi či ísť si zatancovať. No ak by sa Vám to predsa málilo, tak je tu jedinečná možnosť. Keď sa dobre bavíte a žiadny podnik  už otvorený nebude, máte stále možnosť zobrať priateľov či manželku do najdlhšie otvorených podnikov v meste – čiže kasín alebo verejných domov.

Prajem vám teda príjemnú zábavu.

Peter K.