Teror pokračuje (+video)

 

Čuduj sa svete, po publikácii nášho článku sa spustila vlna samozvaných záchrancov, mediálnych mágov a zrazu objavili problém, o ktorom sami hovoria, že pretrváva niekoľko rokov a graduje. Prečo sa všetci títo spasitelia doteraz tomuto problému nevenovali? Odpoveď je jednoduchá. Sledovanosť našej stránky jasne poukazuje na to, že problém je skutočný a ľudí trápi. Rôzne televízie zrazu spustili reportáže. Prečo však doteraz spali? Vidíme, že sa nám podarilo spustiť lavínu otázok spoločnosti, a tak pridávame ďalší bonus občianskeho spolunažívania v našom krajskom meste.

Tentokrát sme sa zamerali na iné obchodné centrum. Problém, na ktorý sme poukázali, sa netýka len na centra mesta ale aj ostatných jeho častí. Po rozhovoroch so zamestnancami a návštevníkmi vám predkladáme nové skutočnosti zo života na periférii mesta pri hypermarkete.

Drvivá väčšina asociálov, na ktorých dnes poukazujú, už dávno zmenila lokalitu a rozšírila svoje pôsobisko o miestny hypermarket. Z e-mailov, ktoré nám prichádzajú, vieme o zúfalom rozpoložení predavačiek, ktoré sú terorizované mladistvými zlodejmi. Títo pôsobia ako organizované skupinky. Ako sme sa dozvedeli, situácia sa nezlepšuje, skôr sa deje pravý opak. Gangy sa zdokonaľujú a ich agresivita narastá. Pre krádeže si vyberajú väčšie predajne, kde majú väčší výber a dokážu sa lepšie skryť alebo naopak menšie predajne, kde je iba jedna predavačka a v čase návalu zákazníkov odcudzujú tovar, na ktorý majú dosah. 

Toto obchodné centrum je klenot medzi klenotmi. Pri vstupoch vás srdečne privítajú bezdomovci, ktorí si v jeho okolí i napriek zime  prevádzkujú značnú piknikovú kultúru. Týmto sa nijako nechceme dotknúť slušných ľudí, ktorí prišli o domov. Avšak tieto indivíduá, ktoré sme tu postretali, žobrajúce peniaze na alkohol sú skutočným skvostom, ak idete s rodinou na nákupy a chcete svojim deťom ukázať ako môžu dopadnúť, keď prepadnú alkoholu. Je milé, keď sa vám prihovorí pri prekladaní nákupu do auta týpek, z ktorého tiahne ako z destilérky a vypytuje drobné. Jednému, na ktorého sme natrafili, vraj stačí aj zopár stravných lístkov.

Skutočný zážitok je sadnúť si do priestoru určeného pre reštauračné zariadenia a fastfoody, kde si ďalšia skupinka rozlieva víno z plastovej fľaše a dojedá zvyšky jedál po návštevníkoch.

Takýto neporiadok tu zanechajú títo problémoví návštevníci úplne bežne.

Po takomto nevšednom zážitku je radosť predstaviť si, že vás chytí potreba navštíviť WC. Trikrát hádajte, po kom si tam sadnete. Po rozhovoroch so zamestnancami sme sa dozvedeli, že toto je každodenný rituál, kde sa striedajú zlodejské gangy, s bezdomovcami a narkomanmi. Dopočuli sme sa o lietajúcich táckach, obťažovaní zákazníkov, rôznych krádežiach i vyhrážkach a nadávkach, ktorými sú ľudia zastrašovaní. Predavačky a iní zamestnanci nám rozhovory na kameru neposkytli, lebo sa vraj boja.

Natrafili sme aj na dvoch bezdomovcov pochutnávajúcich si na pive v blízkosti hypermarketu spolu s ich kamarátom, ktorý domov má a dokonca pracuje. Títo tvrdia o sebe, že sú  slušní, bezproblémoví a poskytli nám rozhovor.

 

Dúfame, že znova rozpútame vlnu  záujmu a znova pomôžeme bežným občanom, ktorých hlasy doteraz nikto nepočúval. Zisk bol doteraz totiž viac ako obyčajný človek. Ďakujeme všetkým, ktorí tento článok prezdieľate.
Ak máte problém alebo viete o niečom z Nitry a okolia, čo by malo zaujímať verejnosť, neváhajte nás kontaktovať.

redakcia


Naša Nitrička – portál bez servítky