Nočné jedlo spôsobuje agresivitu (alebo zruinovanie podnikateľov)

 

Podľa nového nariadenia mesta Nitra počnúc 1. aprílom 2018 musia vďaka agresívnym zahraničným robotníkom prevádzky s reštauračným a rýchlym občerstvením zatvárať skôr. Toto nariadenie bolo schválené kvôli bezpečnosti občanov, hlavne na Mostnej ulici.

Všetko by bolo v poriadku, avšak jedna vec tu ale nesedí. Prevádzky, kde sa predáva alkohol, ktorý spôsobuje aspoň podľa mňa viac problémov, sú otvorené do skorých ranných hodín. Prevádzky s jedlom musia zatvárať najneskôr o druhej hodine rannej. Takže ak vás chytí hlad, napríklad na diskotéke alebo v pube, po druhej hodine rannej zabudnite na jedenie.

Neviem ako sa prišlo k tomuto poznatku, že konzumácia jedla spôsobuje agresivitu, ale majiteľov a zamestnancov týchto prevádzok to dosť poškodí, lebo od druhej do štvrtej hodiny rannej sú prevádzkové hodiny s najväčšou návštevnosťou zákazníkov. Tým pádom prídu majitelia o zisk a zamestnanci o hodiny výkonu pracovnej činnosti plus trinkgeld. Najhoršou variantou by bolo prepúšťanie zamestnancov, aby sa vyrovnali stratené hodiny na prevádzke. A taktiež kopu ľudí pri zábave vyhladnie a ich oblúbené podniky budú prosto pozatvárané.

Som zvedavý, či hlad nespôsobuje väčšiu agresivitu ako konzumovanie fastfoodu vo večerných či skorých ranných hodinách. Neviem kde sa pozabudol rozum pri tomto úkone, ale obohatenie zo zahraničných robotníkov má daľšie následky pre domácich obyvateľov a podnikateľov. Ďalej som zvedavý kde alebo čo sa zas bude musieť obmedziť, aby nás zábava zahraničných robotníkov neohrozovala.

Toto nie je žiaden prvoaprílový žartík, presvedčte sa sami.

Juraj V.


Informujte nás aj vy. Posielajte podnety z mesta Nitra a jeho okolia.