Už zajtra môže byť zbité aj Vaše dieťa (+video)

 

Kriminálne živly pritvrdzujú. Gangy stretávajúce sa v obchodných centrách znova útočia. Na verejnosť sa dostal iba pred pár dňami prípad napadnutia troch školákov štyrmi asociálnymi výrastkami, ktorí školákov surovo dokopali. O brutalite útoku svedčia aj zábery z kamery, ktoré má k dispozícii už aj prokurátor. Ich činnosť teda nie že nebola vôbec paralyzovaná, ale sa ešte stupňuje a prechádza z agresie do fyzických útokov. Potešili sme sa a veľmi sme uvítali, keď začali policajní príslušníci hliadkovať v obchodnom centre, ktoré najviac navštevujú. Musíme však skonštatovať, že kompetentní na zastavenie tejto ich činnosti nepodnikajú adekvátne kroky. V priebehu krátkeho času sme sa dozvedeli o ďalších dvoch útokoch z tohoto obchodného centra, z ktorých budete mať zimomriavky. Predstavte si, že sa toto isté môže stať Vám alebo Vašim blízkym.

Pred tromi týždňami si 19 – ročná dievčina vyberala v bankomate v obchodnom centre hotovosť. Následne šla na toalety, kde ju zákerne a organizovane odzadu napadli asociáli. Po údere do hlavy zostala ležať na chladnej dlažbe toaliet. Nakoľko ju našli v takomto stave iní návštevníci, bola jej zavolaná rýchla zdravotná pomoc. Dievčina bola samozrejme okradnutá a z bezvedomia sa prebrala až v nemocnici. Toto je príbeh, ktorý sme obdržali e-mailom spolu s mnohými ďaľšími. So slečnou sa snažíme skontaktovať a dúfame, že čoskoro prinesieme rozhovor vo forme videa. Toto je len jeden z príbehov kriminálnej činnosti, o ktorom chceme informovať. Našou snahou bude aj informovať políciu, aby sa začalo konať.

Ďalší čin, o ktorom sme sa dozvedeli, nás tiež veľmi zarazil. Je to udalosť, ktorá sa odohrala pred pol rokom, no myslíme si, že je aktuálna. Ide o ďalší útok na mladú 18 – ročnú   dievčinu v katastri obce Malanta, ktorú chceli kultúrne obohatiť pre zmenu zahraniční pracovníci, keď sa osamote vracala domov z autobusovej zastávky. Začali ju za bieleho dňa prenasledovať približne desiati až dvanásti útočníci.  Nebyť zamestnanca blízkej firmy, ktovie ako by incident skončil. Po našom zisťovaní sme sa dozvedeli, že to boli zahraniční pracovníci pôvodom z Rumunska, ktorí boli ubytovaní v jednom z blízkych objektov. Viac informácií o tejto udalosti chceme priniesť v ďalšom článku.

Do tretice ako bonus všetkého prinášame príbeh 15 – ročného chlapca zo začiatku apríla, ktorý bol napadnutý na streche obchodného centra asociálnou skupinkou za to, že sa mu nepáčilo, že títo asociáli pľujú na neho a jeho priateľku. Zjavne ide o tú istú skupinku, na ktorú poukazujú viacerí. Dokonca sme obdržali aj fotografiu údajných dvoch aktérov tohto útoku, po ktorých identite pátrame. Viac vám povie v rozhovore jeho matka.

Z tohto príbehu snáď každému normálnemu človeku ide mráz po chrbte. Veď už zajtra to môže byť jeden z Vašich blízkych či priateľov. Ešte viac zarážajúce je to, že sa to deje na verejnom priestranstve, kde je zvyčajne väčšie množstvo ľudí a nenašiel sa nikto, kto by bol ochotný zabrániť takémuto trestnému činu. Treba tu myslieť aj na to, že občan má právo (aj povinnosť) konať, pokiaľ je svedkom trestného činu, má právo mu zabrániť (predovšetkým v zmysle § 85 ods. 2 a § 167 Trestného zákona). Ľahostajnosť voči tomuto správaniu pri zväčšujúcej sa agresivite týchto živlov môže zabíjať. Je smutné, že v tomto prípade sa nenašiel jeden normálny chlap, ktorý by takémuto činu zabránil.

 

redakcia


Informujte nás aj vy. Posielajte podnety z mesta Nitra a jeho okolia.