Uzávierka železničného priecestia na Žilinskej ulici

 

Už dlhší čas monitorujeme stav ciest, železničných priecestí, okružných križovatiek ako aj autobusových zastávok či chodníkov popri cestách v našom krajskom meste. 

Preto nás potešila informácia, že niekoľko mesiacov odkladaná rekonštrukcia železničného priecestia na Žilinskej ulici bude zrealizovaná. S opravou však budú spojené aj obmedzenia a bude sa komplikovať doprava. 

Obmedzenia budú spočívať hlavne v uzatvorení samotného priecestia a odklonom dopravy. Úsek Žilinskej ulice medzi ulicami Štúrova a Pražská bude neprejazdný. Uzávierka je naplánovaná nepretržite od piatku 4. mája 2018 od 8:00 do utorka 8. mája 2018 do 8:00. 

Preto upozorňujeme predovšetkým obyvateľov Nitry, ktorí boli zvyknutí jazdiť cez križovatku Žilinská – Pražská, nech počítajú s obmedzeniami a meškaniami.

Nakoľko cez toto priecestie premávajú aj autobusové linky MHD, miestny dopravca upozorňuje, že linky 13, 30 a 33 budú premávať obchádzkou cez Mlynárce, pričom v oboch smeroch nevynechajú ani jednu zo zastávok. Zároveň dopravca upozorňuje na niekoľkominútové meškania, ktoré z dôvodu obchádzky vzniknú.

Mapka zo stránky maps.google.sk

 

Ak sa rekonštrukciu tohoto priecestia podarí kvalitne zrealizovať, budeme radi, ak ho z dlhého zoznamu úsekov súcich na okamžitú opravu budeme môcť vyškrtnúť. Od piatku preto cestujte radšej s dostatočným predstihom, aby ste prišli do Vášho cieľa včas.

Informácie o ďalších cestných úsekoch, ktoré vyžadujú bezodkladnú rekonštrukciu, prinesieme onedlho v ďalších článkoch.

redakcia


Informujte nás aj vy. Posielajte podnety z mesta Nitra a jeho okolia.