Svrab, vrecia, plyn a ploštice (+video)

 

Slová uvedené v nadpise uviedol pre RTVS primátor mesta Nitra Doc. Ing. Jozef Dvonč, CSc. v súvislosti so situáciou v Nitre.

Postrehli sme ako v iných médiách články, tak i vo verejnej televízii RTVS reportáž o epidémii svrabu v Nitre na Orechovom dvore, a tak sa naša redakcia rozhodla s odstupom času bližšie sa pozrieť na riešenie tohto problému o ktorom sa intenzívne hovorí už od februára.

Dávame Vám k dispozícii pôvodnú reportáž RTVS a odborný článok z internetu, ktoré si môžete pozrieť kliknutím na nižšie uvedené odkazy:

(Nastavte si  na 32:56 – min:s)

Svrab sa môže tváriť ako ekzém

Obyvateľmi Orechovho dvora sú podľa našich informácií často využívané autobusy verejnej dopravy. Zaujímalo nás preto ako sa realizuje mestská hromadná doprava, za ktorú je zodpovedné ako mesto, tak i miestny dopravca realizujúci túto dopravu. Rozhodli sme sa nežiadať o vyjadrenie zamestnancov Mestského úradu v Nitre ani o oficiálne vyjadrenie dopravnej spoločnosti, aby sme sa vyhli zmätočným dezinformáciám.

Nakoľko možno aj Vy využívate služby MHD, rozhodli sme sa pre Vás zistiť informácie priamo z terénu.  Prinášame Vám našu reportáž s autobusárom, ktorý často jazdí do tejto lokality. Názor na bezpečnosť a hygienu si urobte sami.

redakcia


Informujte nás aj vy. Posielajte podnety z mesta Nitra a jeho okolia.