Streľba na Okresnom úrade v Nitre

 

Dnes ráno pred deviatou hodinou sa v budove Okresného úradu v Nitre strieľalo. V budove okresného úradu na Hodžovej na priestupkovom oddelení riešili úradníčky priestupok 65 – ročného muža, ktorý náhle vytiahol nabitú zbraň s ktorou vystrelil medzi úradníčky.

Podľa dostupných informácií nebol nikto zranený a guľka uviazla v stene. Na miesto bola okamžite privolaná policajná hliadka, ktorá muža zadržala. Kým polícia zabezpečovala miesto činu, nikto z osôb v budove nesmel von. Prístup do budovy a z budovy bol umožnený približne po pol hodine od príchodu hliadky.

Nuž čo k tomuto dodať? Odkedy je naše krajské mesto Nitra označované ako smart city, narastá v ňom kriminalita a stáva sa čoraz menej bezpečným. Veď iba minulý týždeň boli podpálené 4 osobné motorové vozidlá pred budovou Okresného riaditeľstva policajného zboru na Nábreží mládeže. Takisto minulý týždeň bola kvôli vandalom, ktorí vnikli do areálu dopravcu na Štúrovej ulici a rozbili čelné sklá autobusov, paralyzovaná mestská doprava v Nitre. 

Zostáva nám iba dúfať, že sa situácia zmení k lepšiemu ak zodpovední začnú konať a podniknú správne kroky. Ak by sa tak neudialo, potom sa bude diať opak a kriminalita bude rásť ešte väčším tempom a silou. Potom zostáva už iba nádej, že následky tejto kriminality sa nebudú týkať nás osobne. 


Informujte nás aj Vy. Posielajte podnety z mesta Nitra a jeho okolia.