Zlikvidovali ploštice aj neplatičov

 

Zaujímavú správu sme sa dozvedeli v týchto dňoch. Po účinnom vyplynovaní bytoviek na Orechovom dvore je premnožený hmyz na čas zažehnaný. Na našej radnici sa okrem zlikvidovania nepríjemných spoločníkov podarilo zlikvidovať aj neplatičov. Nemilým prekvapením pre poniektorých nájomníkov boli zapečatené dvere na ôsmych bytoch.

Desať rodín žijúcich tu doteraz sa ocitlo priamo na ulici. Celková suma dezinsekcie sa podľa informácií z tlače prevýšila závratnú sumu 26-tisíc eur. Dotyčné osoby dostali šancu vyplatiť si svoj dlh a získať svoje obydlie späť do užívania. V priebehu dezinsekčných prác boli títo nájomníci umiestnení v stanovom mestečku, ale väčšina z nich si našla strechu nad hlavou u rodinných príslušníkov a známych.

Po zistení, že sa nemôžu vrátiť naspäť bez zaplatenia, milo prekvapili týchto rodinných príslušníkov a priateľov. „Budeme u vás bývať o niečo dlhšie,“ oznámili im. Týmto šalamúnskym riešením sa určite odľahčila napätá situácia na Orechovom dvore, pritvrdila sa predvolebná rétorika voči neplatičom, avšak skutočný problém sa znova nerieši.

Podľa našich informácií sa rozpŕchli po príbuzných najmä v mestských častiach KrškanyDražovce. Viacerí obyvatelia Dražoviec nám už potvrdili ich prítomnosť, stali sa neprehliadnuteľnou súčasťou centra tejto mestskej časti.  Stretajú ich na uliciach, v obchodoch, krčme i v autobusoch MHD. K tomuto bravúrnemu riešeniu snáď ani niet čo dodať. Najvýstižnejšie sa k tomu hodí slogan „Z blata do kaluže.“

K vzniknutej situácii sa nám vyjadrili samotní obyvatelia, ktorí sú nešťastní a nechápu prečo to doteraz nikomu nevadilo, že riadne neuhrádzajú svoje podlžnosti a teraz sa niekto uchýlil k takémuto radikálnemu riešeniu. Jeden z týchto oslovených obyvateľov konštatoval, že si na chudákoch niekto zrejme robí reklamu. „Predtým sme im boli dobrí a teraz nás vyháňajú,“ dodal rozhorčene.

Čo s týmito ľuďmi? Môžu sa iba tak presúvať z jednej lokality do druhej, kde ich tieto problémy budú naďalej sprevádzať?

redakcia


Informujte nás aj Vy. Posielajte podnety z mesta Nitra a jeho okolia.