Záplata na záplatu

 

Možno už aj Vás šokovalo, čo všetko sa dá urobiť za jednu noc. Pokiaľ jazdíte na komunikáciách v rámci mesta Nitra, isto poznáte stav našich vozoviek. Pod kolesami preťažených nákladných vozidiel, ktorých počet za posledné obdobie neúmerne vzrástol, nie je problém naraziť na výtlky a iné kaskadérske zázraky ako aj špeciálne úpravy terénu – v jamách nasypaný štrk, záplata na záplatu a iné kúsky, ktoré nám môžu závidieť v celej Európe.

Obmedzenie rýchlosti ako riešenie situácie po dlhé mesiace počas súčasného volebného obdobia.

 

V tomto sme fakt viac ako európski, lebo toľkokrát zaplátané cesty snáď nenájdete nikde v krajinách EÚ. Ale i v tomto naši páni poslanci vedia zabojovať v predvolebnom období ako gladiátori v predvolebnom boji o naše hlasy. Veď predvolebná fotka na dlhodobo zničenom a rizikovom úseku na Univerzitnom moste by predsa len mohla prihodiť zopár hlasov naivných voličov. Zo súťaže o nový Univerzitný most bola vylúčená firma s ponukou najnižšej ceny, lebo nový most by bol vraj príliš lacný a z takého mosta nemusia mať niektorí ľudia úžitok.

A tak sa udial i v našej Nitre zázrak. Síce sa nezmenila v rieke voda na víno, ale v rekordnom čase – za jednu noc dostal most nový plášť. Veď po voľbách ho znova budeme musieť tak či tak rekonštruovať, ale teraz účel svätí prostriedky.

Tu začína opravený úsek od univerzít.

 

Opravený úsek je iba na moste (v dĺžke zhruba 50 metrov).

 

Už za mostom oproti internátu Mladosť je vozovka v pôvodnom stave.

 

Na križovatke ulíc Štúrova – Wilsonovo nábrežie bol opravený tiež krátky úsek pri zrenovovanom predvolebnom parkovisku.

 

Keby boli voľby o niečo neskôr, dožili by sme sa možno skutočného mosta a nie iba rozliateho asfaltu na rozpadajúcej sa železo-betónovej  konštrukcii. Veď daňoví poplatníci to s radosťou zaplatia dvakrát.

Ladislav