Pomoc alebo problém ?!

 

Každý z nás Nitrančanov sa už osobne alebo sprostredkovane stretol s fenoménom zahraničných robotníkov. Sú nám reprezentovaní ako pomoc či chýbajúca pracovná sila. Ale táto pomoc má aj svoje odvrátené stránky, ktoré nám prezentované nie sú. Pred nedávnom sa nám dostala do uší správa o napadnutých ľudoch na Klokočine pri robotníckej ubytovni (Pozemné stavby).

Tak sme sa tam vybrali zistiť niečo viac. Pýtali sme sa okolo idúcich ľudí pri ubytovni či niečo vedia. Tí nám odporučili ísť do baru, ktorý je v ubytovni a pri ktorom sa aj údajné napadnutia odohrali. Stretli sme sa tam s prevádzkarom baru, ktorý nám potvrdil prípady napadnutia, o ktorých sme pre vás spracovali krátku reportáž.

Zaujíma nás ako sa takéto prípady budú riešiť. Údajne už polícia prestáva túto problematiku so zahraničnými robotníkmi zvládať. Ako možu ľudia, ktorí toto spôsobili pokojne spávať?? Z nemenovaného policajného zdroja sme sa dozvedeli, že predtým mali policajti v Nitre na stole za mesiac 20 až 30 spisov, ktoré sa týkajú výtržníctva. Teraz po náraste počtu zahraničných robotníkov ich je približne 200.

Prečo zodpovedných nestíhajú alebo stíhajú na slobode? O chvíľu tu máme voľby a kompetentní, ktorí to majú na svedomí nám sľubujú že zabezpečia väčšiu bezpečnosť novým kamerovým sytémom. To je ako keby Vy niečo pokazíte a vypýtate peniaze od ostatných, aby ste to opravili. Keď niekto niečo pokazí, mal by si to opraviť na vlastné náklady.

Stavajú tu fabriky, kde nemá kto pracovať. Prečo ich nestavajú na východe Slovenska, kde je málo práce a vysoká nezamestnanosť? Máme aj odpoveď. Lebo potom by nezarobili pracovné agentúry, ktoré sem nosia tých cuzdincov. A keď nezarobia agentúry, nezarobia ani prasiatka pri válove, ktoré im dávali zmluvy. Mnohým ľuďom je naozaj zle z toho ako Nitra dopadla a do akého stavu sa dostala. Dúfam že naša reportáž týmto ľudom pomože a začnú sa hýbať ľady.

Zdieľaním článku k tomu môžete pomôcť aj Vy. V ďalších článkoch uverejníme každú releventnú informáciu k tomuto problému. Neváhajte nás kontaktovať.

redakcia


Naša Nitrička – portál bez cenzúry